Cupcakes om mijn 1-jarige niet-roken te vieren

cupcakes Quit smoking

cupcakes Quit smoking

Inmiddels ben ik al ruim 2,5 jaar gestopt met roken. Deze post heb ik in de eerste instantie voor photosforfoodies.com geschreven. maar omdat ik het toch wel erg veel werk vind om drie blogs bij te houden, heb ik besloten om uiteindelijk met Photos for foodies te gaan stoppen. Het zou jammer zijn als alle blogjes verloren gaan, dus deze ga ik overzetten naar Cakes and Pumps. Dit is de eerste post, maar gelukkig ben ik nog steeds gestopt met roken. Ik ben daar nog steeds heel blij mee, de uitgebreide blog die ik er toen over geschreven had op hier op mijn blog vind je hier: cakesandpumps.com.
Voor Photosforfoodies.com heb ik toen cupcakes gemaakt en die cupcakes die ik gemaakt heb om dit 1-jarige jubileum te vieren met mijn collega’s wil ik je hier graag nog een keertje laten zien.
Bij Bailey lights heb ik best veel collega’s die helemaal gek zijn van eten. Naast al het praten over lampen gaat het ook heel vaak op kantoor over eten. Een paar collega’s bakken zelfs af en toe lekkere (cup)cakes of andere lekkere hapjes voor ons (of laten hun vrouw en kinderen dit doen;-)).
Ik heb dat eigenlijk nooit gedaan, maar nu ik mijn Cakes and Pumps Blog heb is het wel een goed idee om van dat bakken voor collega’s een gewoonte te maken. Kijken of ik hier een leuke serie van kan maken.

Ik heb gekozen voor cupcakes en heb ze gedecoreerd met een sigaret met een rood kruis erdoor heen. Het recept van de cupcakes is erg makkelijk, maar ze zijn wel heel lekker. Natuurlijk kun je andere decoraties maken, naar je eigen idee. Op internet zijn ook genoeg voorbeelden van leuke cupcakes te vinden. Ik kon zelf echter niets leuks vinden bij mijn stoppen met roken thema, dus ik ben maar wat gaan proberen.

Dit is het resultaat ongeveer halverwege mijn werk.

cupcake quit smoking closeup

Voor het stekertje op de cupcake heb ik een plaatje op internet gevonden. Deze heb ik twee keer geprint, cocktailprikkertje ertussen en twee blaadjes op elkaar geplakt.

cupcake quit smoking closeup

En zelfs Larsman is helemaal gek van de cupcakes. Ik had de cupcakes die al klaar waren in een doorzichtige doos op de keukentafel gezet. Na zijn middagslaapje mocht hij er eentje proeven. Maar toen hij de doos zag bleef hij maar zeuren voor meer. hahaha en natuurlijk eentje gekregen, soms moeilijk om deze cutie iets te weigeren;-). Nee geintje, ik ben vaak ook best wel streng voor hem.

Larsman eating a cupcake

Social Media
Als je het leuk vindt om me nog meer te volgen, dan vind je me terug op de volgende Social Media:
Instagram:   cakesandpumps
Facebook:    cakesandpumps
Pinterest:     Cakesandpumps
Twitter:         Cakesandpumps
Tumblr:         cakesandpumps

Als je het leuk vind, kun je mijn Blog ook volgen met Bloglovin. Dit is echt een super makkelijke app en/of pagina, waar je allerlei blogs kunt volgen. Zo weet je heel makkelijk of iemand een blog gepost heeft, en lees je deze wanneer jij zin of tijd hebt. Je kunt me hier vinden onder: Cakes and Pumps

Ik schrijf ook een Blog over interieurstyling en DIY projecten op Goodlives

 

Cupcakes om mijn 1-jarige niet-roken te vieren

Heerlijke cupcakes met het stoppen met roken thema
Course Cupcake
Servings 18
Author Cakes and Pumps

Ingredients

 • 230 gr Ongezouten zachte roomboter
 • 230 gr Fijne kristalsuiker
 • 230 gr Zelfrijzend bakmeel
 • 4 eieren
 • 1 theelepel vanille-essence
 • Witte fondant
 • Gele fondant
 • Zwarte fondant
 • Rode fondant

Instructions

 1. Zet de oven aan op 175 graden.
 2. Neem 18 papieren cupcake vormpjes en zet deze in Cupcake bakvormen. Hierdoor blijft de vorm van de cupcake beter behouden dan dat je de papieren vormpjes zo op een bakplaat zet.
 3. Mix alle ingrediënten door elkaar met een mixer, ongeveer 2-3 minuten, totdat er een licht en romig beslag ontstaat.
 4. Doe het beslag in de cupcake vormpjes. Ik heb de vormpjes maar tot de helft gevuld, anders kun je ze helemaal niet meer decoreren.
 5. Bak de cupcake in ongeveer 20 minuten gaar.
 6. Leg de cupcakes nu op een rooster en begin dan meteen de topping voor te bereiden.
 7. Rol de witte fondant uit tot een rolletje om het witte deel van de sigaret te maken
 8. Doe daarna het zelfde met de gele fondant om de filter te maken.
 9. Met de zwarte fondant maak je kleine bolletjes die je aan de andere kant tegen de sigaret plakt.
 10. De rode fondant rol je uit tot een platte plaat. Hieruit snijd je in repen het rode kruis om over de sigaret te plakken.
 11. Laat de cupcakes daarna verder afkoelen, hoewel ze warm ook al heel lekker zijn.

Source recipe base cupcakes: 500 Cupcakes, Fergal Connolly, p. 204 , Veltman Uitgevers

Mijn Social Media

Mijn andere Blog en websites

Goodlives Interior Blog

Cottonandcandles Hobbyshop

 liefs Claudia

KleinlogoCakesandpumps

(Visited 825 times, 1 visits today)

Eén gedachte over “Cupcakes om mijn 1-jarige niet-roken te vieren”

Leave a Comment

%d bloggers like this: