Cocktail Friday: Pina Colada

a Pina Colada with rum, pineapple and coconut

Een Pina Colada met rum, ananas en kokosmelk

Het is Weeeeeeeekend en weer Cocktail Friday. Deze keer heb ik gekozen voor een Pina Colada.
Ik ben gek op Pina Coladas. En niet de al voorgemaakt drankjes uit een fles, maar het echte werk, zelfgemaakt.
Nu ik deze Blog aan het schrijven ben, geniet ik even lekker van de Pina Colada die ik net gemaakt hebt voor mijn Blog post. Normaal proeven M. en ik de cocktails altijd voor op donderdag, maar we waren deze keer zo druk aan het klussen in mijn atelier, dat ik geen fut had om donderdag nog een cocktail te maken en te fotograferen. Dus vandaag moet ik de Pina Colada alleen proeven;-) Maar aangezien dit een Golden Oldie is voor ons, weet ik al dat M. deze cocktail ook heel lekker vindt. Lees meer over het recept:

Cocktail Friday met een Pina colada gefotografeerd van boven

Op Wikipedia heb ik gelezen dat Pina Colada letterlijk gezeefde ananas betekent. Je kunt voor dit recept verse ananas gebruiken die je perst en dan zeeft door een zeefje voordat je het sap gebruikt.
En zoals met al die beroemde cocktails zijn er ook hier weer meerdere bartenders die claimen deze heerlijke cocktail uit te hebben gevonden.
Het zijn allemaal Puerto Ricanen die beweren de eerste te zijn geweest.
Ramón ‘Monchito’ Marrero Pérez zegt dat hij de eerste in San Juan maakte in 1952, in de Caribe Hilton Hotel’s Beachcomber Bar. Daar zegt hij de Coco Lopez cream of coconut voor het eerst gebruikt te hebben in een cocktail. Deze cream was net nieuw op de markt.
Ricardo García is een andere bartender die zegt dat hij deze cocktail uitgevonden heeft. En dat geldt hetzelfde voor Ramón Portas Mingot, die beweert dat hij deze cocktail gemaakt heeft in het Barrachina Restaurant in San Juan in 1963.
Voor ons maakt het echter helemaal niet uit wie de eerste is geweest, het is gewoon een heel lekkere cocktail en ook nog eens heel simpel om te maken.

Een Pina Colada voor deze  Cocktail Friday

In deze tijd met internet, kun je heel veel verschillende recepten vinden en ook in boekjes is ieder recept steeds anders. Het recept wat ik zelf al heel wat jaren gebruik staat hieronder, dat vinden wij de lekkerste Cocktail. heel simpel om te maken met maar heel weinig ingrediënten. Je moet alleen zelf wat sterktes van de ingrediënten naar je eigen smaak bepalen. In het recept heb ik het over het gebruik van 1 – 1,5 deel rum. Voor mij hangt dat af van de dag en wat ik allemaal nog moet doen die dag nadat ik die cocktail gedronken heb.Ik heb het ook over 1,5 – 2 deel Ananas sap. Ik geef de voorkeur aan 1,5 deel omdat ik de kokos smaak in de pina cola altijd heel lekker vind. Als je meer ananas sap toevoegt, dan wordt de smaak van de kokos uiteraard minder.
En als laatste over de kokosmelk. Pas hierbij op dat je wel echt de kokosmelk neemt en niet kokos water, want er is een behoorlijk verschil tussen deze twee. Kokos melk is romig en heeft een erg geconcentreerde kokos smaak, het kokos water heeft een veel minder geconcentreerde kokos smaak en is ook doorzichtig.
Geniet van je weekend!!!! Ik ben er nu van door naar een verjaardagsfeestje van een vriend. Ik ben de Bob, dus voor mij geen cocktail meer vanavond. (Morgen is M. de Bob, als we lekker gaan eten met goede vrienden, dus geen probleem met de Bob zijn vanavond;-).

Friday Cocktail met een Pina colada Cocktail gefotografeerd op een witte achtergrond

Edit: deze post is van mijn oude blog Photos for foodies. Met deze Blog ben ik gestopt, maar ik vond het zonde om de receptjes verloren te laten, daarom heb ik de posten naar Cakes and Pumps gekopieerd. De post is in 2015 door mij geschreven.

Het recept:

Cocktail Friday: Pina Colada

Pina Colada als nieuwe cocktail voor Cocktail Friday. Makkelijk te maken cocktail met rum, ananas sap en kokosmelk.
Course Cocktail
Servings 1
Author Cakes and Pumps

Ingredients

  • 1 – 1 5 Deel witte of bruine rum
  • 1 deel kokos melk
  • 1,5 – 2 delen Ananas sap
  • ijsklontjes 4-6 stukjes
  • Stukken ananas voor de garnering

Instructions

  1. Mix de rum, de kokosmelk, de ananassap en de ijsklontjes in een blender
  2. Vul de glazen met de mix.
  3. Nadat de cocktail klaar is kun je een schijfje ananas over de rand van het glas schuiven
  4. Fijn weekend!

 

Social Media

Mijn andere Blog en websites

Goodlives Interior Blog

Cottonandcandles Hobbyshop

 liefs Claudia

KleinlogoCakesandpumps

(Visited 1.091 times, 1 visits today)

2 gedachten aan “Cocktail Friday: Pina Colada”

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: