Cocktail Friday: Orange Plantation

Orange plantation Cocktail for Cocktail friday

Voor cocktail friday en voor Koningsdag 2015 een Orange plantation cocktail

Weekend en weer tijd voor Cocktail Friday!
Omdat het al bij weer Koningsdag is hier in Nederland (maandag 27 April), wilde ik graag een orange cocktail maken deze keer. Na wat zoekwerk in mijn Mix boekjes, vond ik deze. Woensdag kwamen alle flessen voor deze cocktail (en voor later) binnen en gisteren hebben we de Orange Plantation cocktail voorgeproefd.
Ik had verwacht dat de Orange Curacao wel een beetje meer oranje zou zijn, dus ik was een klein beetje teleurgesteld dat het drankje eigenlijk meer een beetje bruinig is.

Nadat ik de Orange Plantation cocktail gemixt heb gingen we proeven, hahaha ik voelde me meteen dronken;-). Nee grapje, niet echt, maar hij was wel een beetje erg sterk naar onze smaak.

Orange plantation cocktail die ik gemaakt heb op Koningsdag 2015

Om de smaak van de mix een beetje minder sterk te maken heb ik er orange juice doorheen gemixt, waarna we het stukken lekkerder vonden. Hihi mare sterk genoeg voor een donderdagavond, dus we hebben het maar bij eentje gelaten;-).
De smaak van de Orange Plantation is lekker en goed voor een lekkere zomernacht, maar niet echt speciaal. Ik houd heel erg van rum, maar drink het liever puur (donker bruine rum, wat langer gerijpt) of met cola of in een Mojito. Maar wie weet kom ik de komende maanden wel andere lekkere rumcocktails tegen die ik nog nooit geproefd heb.

Orange plantation is een cocktail met Orange curaçao, rum en orange juice.

Vandaag denk ik echter geen cocktails voor mij, ik ga dadelijk lekker High winen met een vriendinnetje, voor haar verjaardag-;).
Enjoy your weekend!

Edit: deze post is van mijn oude blog Photos for foodies. Met deze Blog ben ik gestopt, maar ik vond het zonde om de receptjes verloren te laten, daarom heb ik de posten naar Cakes and Pumps gekopieerd. De post is in 2015 door mij geschreven.

Het recept:

Cocktail Friday: Orange Plantation

Mix the white rum, Orange curacao, the Angostura, the Grenadine and lemon juice in a cocktailshaker. Fill the glasses with the Cocktail mix. Put orange juice to your own taste in the glass and mix it with a spoon. The original orange plantation recipe is without the orange juice, but for our taste it was a little bit too strong. After that put a slice of pinapple on the edge of the glass, and your cocktail is ready. This cocktail tastes also good with some icecubes in it. Enjoy your weekend!
Course Cocktail
Servings 1
Author Cakes and Pumps

Ingredients

 • 1 deel witte rum
 • 1 deel Orange curacao ik heb Bols Orange dry gebruikt
 • Orange juice
 • 2 zips of Angostura
 • 1 theelepel grenadine siroop
 • Sap van 1 5 limoen
 • Stukje ananas voor de garnering

Instructions

 1. Mix de witte rum, Orange curacao, de angostura, de grenadine en de lemon juice in een cocktailshaker.
 2. Vul de glazen met de mix.
 3. Schenk daarna Orange juice naar smaak bij de mix. Het originele Orange plantation recept is eigenlijk zonder Orange juice, maar dit vonden wij iets te sterk.
 4. Nadat de cocktail op smaak is, kun je een stukje ananas als garnering over de rand schuiven.
 5. Ook heerlijk met een paar ijsblokjes.
 6. Fijn weekend!

Mijn Social Media

Mijn andere Blog en websites

Goodlives Interior Blog

Cottonandcandles Hobbyshop

 liefs Claudia

KleinlogoCakesandpumps

(Visited 757 times, 1 visits today)

Leave a Comment

%d bloggers like this: