Cocktail Friday: Blue Hawaiian

Een blue hawaiian cocktail op cocktail friday,

Een blue hawaiian cocktail op cocktail friday,

Ik heb nog steeds niet heel veel tijd om blogposten te maken, omdat ik aan ons huis aan het klussen ben. Maar ik probeer om de Cocktail Friday wel door te zetten. Alleen al omdat deze Cocktaik Friday zo’n lekker begin van het weekend is;-) Voor deze Cocktail Friday heb ik deze week een Blue Hawaiian gekozen. Lees verder voor deze Cocktail:

Blue Hawaiian voor Cocktail Friday

De Blue Hawaiian is de broer/zus van de Blue Hawaii. In 1957 werd de Barman (Harry Yee) van de Hilton Hawaii Village gevraagd door Bols om een Cocktail te maken met Blue Curacao. Hij maakte een cocktail met Blue curaçao, wodka, Rum, Sweet and Sour mix en Ananas sap (bron: Wikipedia). De Blue Hawaiian verschilt een klein beetje daarvan, omdat het met Blue Curacao, rum, kokos melk en ananas sap gemaakt wordt.
Door de Kokos melk en ananas, proeft deze cocktail bijna als een Pina Colada. Maar de Blue curaçao geeft de cocktail een heel andere kleur en maakt de smaak iets anders dan de Pina Colada.

Cocktail Friday met een blue Hawaiian cocktail

Het grappige met deze cocktail is, dat de kleur meer groen dan blauw is. De naam had dus beter Green Hawaiian kunnen zijn. Dat had het verschil met de Blue Hawaii ook wat groter gemaakt, zodat er meer duidelijkheid zou zijn tussen deze twee cocktails. Maar of het nu een blauwe of een groene cocktail is, hij is best wel lekker;-). Hier vind je het recept:

Het recept:

Cocktail Friday: Blue Hawaiian

Een oudere cocktail voor Cocktail Friday met de Blue Hawaiian. Gemaakt met rum, Blue Curacao, Coconut room en ananas sap.
Course Cocktails
Prep Time 5 minuten
Total Time 10 minuten
Servings 1
Author Cakes and Pumps

Ingredients

 • 40 ml Blue Curacao
 • 80 ml Witte Rum
 • 80 ml Kokos melk
 • 80 ml Ananas juice
 • ijsklontjes
 • Stukje ananas als decoratie

Instructions

 1. Doe een ijsklontjes in een glas, en ongeveer 2 tot 3 ijsklontjes in het glas.
 2. Doe daarna de Blue Curacao, de Rum, de Kokos melk en de ananassap in de shaker. Shake alles goed.
 3. Schenk daarna de mix in het glas.
 4. Decoreer het glas met een stukje ananas.
 5. Fijn weekend!

 

Cocktail voor Cocktail Friday met Blue Curacao

Edit: deze post is van mijn oude blog Photos for foodies. Met deze Blog ben ik gestopt, maar ik vond het zonde om de receptjes verloren te laten, daarom heb ik de posten naar Cakes and Pumps gekopieerd. De post is in 2015 door mij geschreven.

Social Media

Mijn andere Blog en websites

Goodlives Interior Blog

Cottonandcandles Hobbyshop

 liefs Claudia

KleinlogoCakesandpumps

(Visited 2.244 times, 1 visits today)

Leave a Comment

%d bloggers like this: