BBQ: Varkenshaas stokjes

Varkenshaas sateetjes op cakesandpumps,com

Varkenshaas stokjes klaar van de bbq

Zomer staat bij ons altijd voor heerlijk barbequen, lekker met zijn drietjes, of met vrienden en familie. Bij een bbq horen voor ons stokjes. Dit kan met kip, garnalen, beef of varkenshaas zijn. We proberen steeds nieuwe dingen uit, waaronder deze varkenshaas stokjes.

Zoals gewoonlijk maak ik bij de bbq altijd weer veel te veel. Het maakt ook niet uit met hoeveel mensen we zijn, het is gewoon te veel. Dat komt doorgaans omdat ik niet zo goed kan kiezen wat ik nu allemaal wil maken en omdat we alles ook zo lekker vinden;-)
De varkenshaas stokjes rijgen

De stokjes die ik voor deze bbq gemaakt heb, zijn gemaakt van varkenshaas. Ik eet zelf niet zo heel veel varkensvlees omdat ik er niet zo dol op ben. Behalve varkenshaas, dat vind ik dan weer wel lekker.
Met varkenshaas stokjes moet je altijd oppassen dat ze niet te droog of taai worden. Varkenshaas is over het algemeen best wel mals, maar als je de stukjes te groot snijdt wordt het toch weer zo’n bonk vlees.

De eerste stap van varkenshaas sate begint bij het kruiden

Daarom snijd ik de varkenshaas altijd eerst in plakjes. De plakjes doe ik in een schaal en die ga ik daarna marineren met (gekruide) olie, knoflookpeper, knoflookpoeder, vleeskruiden en cajunkruiden. Voor de gekruide olie gebruik ik deze olie van Conimex.
De kruiden voor de varkenshaas stokjes,
Dit laat ik even staan om in te trekken (ongeveer 10 minuten).
Daarna rijg ik de plakjes spiraalvormig om het stokje, je maakt als het ware een soort S met het vlees.
Een voorbeeld van hoe de varkenshaas stokjes het lekkerst zijn
Door op deze manier te rijgen blijft er wat ruimte tussen het vlees, wordt het sneller gaar, maar blijft het ook heerlijk mals en eet je niet zo’n bonk vlees.
De varkenshaas stokjes zijn klaar voor de bbq
Ik ben bezig om de varkenshaas stokjes te rijgen

Daarna lekker op de bbq!
De varkenshaas stokjes liggen te garen op de bbq
Ik eet hier zelf geen saus bij, omdat je de kruiden en het vlees dan zo lekker proeft. Daarnaast is het op die manier ook wat lijn vriendelijker, wat natuurlijk ook best fijn is bij bbq;-). Dit gerecht is heerlijk met een zomerse salade van komkommer, tomaat en feta en met een gepofte aardappel.

Varkenshaas sateetjes gegrild op de bbq

Het recept:

BBQ: Varkenshaas stokjes

Lekkere varkenshaasstokjes voor op de bbq. Varkenshaas is lekker mals en door het vlees spiraalvormig te rijgen smaakt het nog lekkerder.
Course Vlees voor op de bbq
Cuisine Dutch
Keyword BBQ, Skewers, Varkensvlees
Prep Time 10 minuten
Total Time 40 minuten
Servings 2
Author Cakes and Pumps

Ingredients

  • 300 gr. Varkenshaas
  • Satestokjes meestal van hout
  • Gekruide olie ongeveer 3 eetlepels
  • Kruiden zoals knoflookpeper knoflookpoeder, vleeskruiden en cajun kruiden.

Instructions

  1. Snijd de varkenshaas in plakjes. Doe dit van de korte kant, dan krijg je kleinere plakjes die makkelijk te rijgen zijn.
  2. Doe de plakjes in een schaal en marineer ze met drie eetlepels olie en de kruiden naar smaak. Ik gebruik zelf altijd vrij veel kruiden.
  3. Alles even laten staan om in te trekken (ongeveer 10 minuten).
  4. Rijd de plakjes spiraalvormig, dus als of je een S maakt op het stokje.
  5. Hierna lekker op de bbq!

Varkenshaas sateetjes op cakesandpumps,com

Edit: deze post is van mijn oude blog Photos for foodies. Met deze Blog ben ik gestopt, maar ik vond het zonde om de receptjes verloren te laten, daarom heb ik de posten naar Cakes and Pumps gekopieerd. De post is in 2015 door mij geschreven.

Social Media

Mijn andere Blog en websites

Goodlives Interior Blog

Cottonandcandles Hobbyshop

 liefs Claudia

KleinlogoCakesandpumps

(Visited 977 times, 1 visits today)

Leave a Comment

%d bloggers like this: